Experiment Digi24 | Centura Capitalei, o alternativă inutilă

Data actualizării: Data publicării:
centura

În urmă cu două zile, autorităţile s-au grăbit să inaugureze o porţiune din şoseaua de Centură a Capitalei, deşi lucrările nu sunt încă gata. O echipă Digi24 a mers pe această porţiune de drum pentru a vedea cum se circulă. Concluzia este că pierzi la fel de mult timp pentru a traversa Bucureştiul de la Est la Vest, fie că alegi şoseaua ocolitoare sau traversezi centrul oraşului. Cu alte cuvinte, drumul a fost lărgit la patru benzi pe o porţiune mult prea scurtă.

La inaugurarea făcută în prezenţa ministrului Transporturilor, şoferilor li s-a promis că nu se vor mai izbi de blocaje în trafic pe centură.

Cătălin Bălan, reporter Digi24: Între Autostrada 1 Bucureşti-Piteşti care se află în această direcţie şi Autostrada 2 Bucureşti-Constanţa, şoseaua de centură a capitalei a mai primit 7,5 kilometri de drum cu două benzi pe sens. Haideţi să vedem în ce măsură drumul inaugurat săptămâna aceasta chiar îi ajută pe şoferi.

În apropierea sensurilor giratorii coloanele de maşini se întind pe sute de metri. Iată de ce!

Cătălin Bălan, reporter Digi24: La nici un kilometru după ce am plecat, am ajuns în plin şantier. Undeva departe se excavează pământ, aici se toarnă betoane

Porţiunea proaspăt deschisă circulaţiei are marcaje provizorii de culoare galbenă, iar pe multe porţiuni stratul final de asfalt încă nu a fost turnat. În multe zone, şoseaua se îngustează din cauza lucrărilor la acostament.

Cătălin Bălan, reporter Digi24: Acest utilaj abandonat, năpădit de buruieni şi care a intrat în pământ, descrie cel mai bine modul în care s-au făcut lucrările pe şoseaua de centură, lucrări care au început acum mai bine de şase ani.

Între ieşirile spre cele două autostrăzi, şoseaua de centură are aproximativ 40 de kilometri. Doar pe 28 de kilometri, drumul are două benzi pe sens. Pe restul distanţei, se circulă în coloană.

Cătălin Bălan, reporter Digi24: 45 de minute am făcut pe şoseaua de centură, până la intersecţia cu autosdrada 2. Să vedem în cât timp vom străbate bucureştiul de la Est la vest, de data asta mergând prin oraş.

La sfârşit de săptămână, traficul, atât în oraş, cât şi pe şoseaua de centură este mult mai lejer decât într-o zi de lucru, la o oră de vârf. Atunci, am fi stat de două ori mai mult în trafic.

Cătălin Bălan, reporter Digi24: În ciuda semafoarelor şi traficului din Capitală, am traversat Bucureştiul tot în 45 de minute, exact acelaşi interval de timp pe care l-am pierdut pe şoseaua de centură.

Concluzia e una singură. Cei 7 kilometri şi jumătate nu sunt suficienţi să facă diferenţa şi să te convingă să ocoleşti oraşul pe centură, în caz că trebuie să traversezi bucureştiul de la un cap la altul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri