Explicaţiile profesoarei de engleză care a propus subiectul despre prezenţa lui Iohannis în Piaţă

Data actualizării: Data publicării:
Eleva teme pentru acasa, educatie, scoala_GettyImages-82913350 crop

Profesoara care a propus controversatul subiect de la olimpiada de engleză spune că a propus acest subiect pentru ca toți elevii, inclusiv cei de la țară, să aibă suficiente informații pentru realizarea editorialului solicitat în cerința examenului.

Eleva teme pentru acasa, educatie, scoala_GettyImages-82913350 crop
Foto: Getty Images

Corina Burduhos este profesoară de engleză de 17 ani și spune că abia din acest an a fost introdus în programa școlară subiectul „editorial”.

După ce s-a documentat temeinic asupra a ceea ce înseamnă un editorial, ea s-a gândit că cea mai bună temă ar fi un subiect discutat și dezbătut în media națională și internațională - cel al vizitei președintelui Klaus Iohannis, în Piața Victoriei, alături de protestatarii care cereau abrogarea Ordonanței 13/2017, scrie bistriţeanul.ro.

„Elevii au 18 ani cu toții, sunt încurajați de familie și de școală să își exprime opiniile, sunt cetățeni cu drept de vot, au dreptul să voteze și nu mi s-a părut deplasat să le cerem opinia argumentată dacă vizita președintelui Klaus Iohannis în Piața Victoriei a afectat sau nu securitatea țării", a spus profesoara de limba engleză.

Ea a subliniat că nu aparține niciunui partid politic, că nu are veleități politice şi că nu a făcut politică niciodată.

Ministrul Educaţiei a apreciat că subiectul a fost inadecvat.

„Legat de subiectul de la Olimpiada de engleză, este o olimpiadă locală, la nivelul unei şcoli. Profesorii de acolo au considerat că este un subiect potrivit pe care să îl dea la acest concurs. Noi am analizat la nivelul ministerului în cursul zilei de ieri (luni, n.r.) prin inspectorii noştri de specialitate de limba engleză şi am ajuns la concluzia că subiectul ca atare nu este unul relevant pentru domeniul respectiv şi este inadecvat. Se puteau da şi alte texte”, a spus Pavel Năstase, citat de News.ro.

Ministrul a precizat că, pe viitor, subiectele se vor face la minister, pentru etapa pe judeţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri