Familia polițisului mort în spitalul din Buzău, după 3 zile de agonie, acuză medicii de incompetență

Data actualizării: Data publicării:
catalin motoasca

Familia polițistului care a murit luni, în Buzău, la secția de cardiologie a Spitalului Județean, acuză medicii de incompetență și spune că aceștia au avut o atitudine sfidătoare. Polițistul a murit după trei zile de agonie, iar autoritățile au deschis o anchetă.

Cătălin Motoașcă, în vârstă de 35 de ani, a agonizat trei zile, sub privirile indiferente ale medicilor și asistentelor, spun rudele acestuia, într-un interviu acordat pentru Informația Buzăului.

Abia când starea bărbatului s-a înrăutățit până în punctul critic, medicii au încercat să îl ajute, însă era prea târziu. Soția și soacra polițistului spun că medicii le-au făcut nesimțite și că le-au închis cu forța într-un vestiar, atunci când ele au încercat să le atragă atenția doctorilor că bărbatul se simte rău.

„Starea lui Cătălin s-a înrăutățit. Era foarte rău. Am început să îi fac masaj, îl durea rău spatele, tremura, ne zicea: Țineți-mă de mână, că mor. Le-am spus: Doamnă, îi este rău. Au zis că n-are de ce, că valorile sunt bune”, a povestit familia polițistului.

Când asistentele și-au dat seama de gravitatea situației, au încercat să sune medicii, însă niciunul nu ar fi răspuns.

„Pe la 6 jumate, a intrat în stop cardio respirator, l-am văzut cum a tras și a murit. Ne-au scos din salon și le-am spus: Ne-ați omorât băiatul. Abia atunci au venit medicii de la urgențe să îi facă resuscitare. Între timp, a venit doctorul care a refuzat să ne dea salvarea. A văzut că e mort și a plecat din salon. Și când le-am spus: Criminalilor, mi-ați omorât băiatul, medicul mi-a zis: Știți ceva, doamnă, mai sunteți și nesimțită. Atunci, asistenta ne-a luat pe amândouă, ca pe niște gunoaie, și ne-a dus pe hol și a închis ușa. Ne-a închis într-un hol, era o chiuvetă acolo, ca să nu mai facem gălăgie”, povestește familia lui Cătălin.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a demarat cercetări după moartea în Spitalul Judeţean a tânărului poliţist în vârstă de 35 de ani. De asemenea, conducerea unităţii spitaliceşti a demarat o anchetă internă pentru a stabili dacă bărbatul putea fi salvat.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Adriana Bunilă, a precizat, pentru News.ro, că bărbatul s-a prezentat vineri la Unitatea de Primiri Urgenţe, având dispnee de circa o lună. Bărbatul a fost internat în secţia Cardiologie, dar starea lui s-a agravat.

Luni, familia tânărului a solicitat transferul la un spital din Capitală, însă medicii nu au permis mutarea din cauza stării grave în care se afla pacientul.

Bărbatul a murit luni seară în urma unui stop cardio respirator. Conform lui Bunilă, diagnosticul în cazul tânărului, înainte de necropsie, a fost tromboembolism pulmonar.

”Familia nu a făcut plângere, nu ni s-a adresat până acum, însă conducerea Spitalului Judeţean a decis demararea unei anchete interne. Miercuri va fi efectuată necropsia şi atunci vom şti exact cauza decesului. Cert este că transferul la un spital din Bucureşti, aşa cum a cerut familia, nu putea fi efectuat din cauza stării grave în care se afla bolnavul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Uegenţă Buzău, Adriana Bunilă.

Bărbatul avea 35 de ani şi era inspector principal la postul de poliţie din localitatea buzoiană Racoviţeni. El era căsătorit, avea un copil mic, soţia sa fiind însărcinată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri