Femeia care a intrat în comă, după ce medicii au refuzat să o interneze, a murit

Data publicării:
sju vaslui

Femeia de 62 de ani care a fost adusă în stare gravă cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Vaslui la scurt timp după ce medicii au refuzat să o interneze a murit, iar poliţiştii au deschis o anchetă. Cercetările se vor desfăşura pentru ucidere din culpă, pe News.ro.

Cazul femeii de 62 de ani din localitatea Doagele, care a fost adusă cu ambulanţa în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui după ce medicii unităţii au refuzat să o interneze, a ajuns în atenţia Poliţiei, în condiţiile în care pacienta a murit după mai multe zile de comă.

Ancheta în acest caz a fost declanşată în urma sesizării făcută de către conducerea unităţii medicale, cu privire la decesul pacientei, precum şi ca urmare a plângerii depuse de către rudele femeii, care îi acuză pe medici de neglijenţă.

”Plângerea făcută de către rudele femeii a fost conexată la acelaşi dosar deschis iniţial în urma sesizării făcute de către reprezentanţii Spitalului Judeţean. Lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală 1 Vaslui vor desfăşura cercetări în acest dosar pentru ucidere din culpă”, a declarat, joi, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Silvia Manta.

Femeia de 62 de ani a ajuns la unitatea medicală în 8 iulie, la ora 4.00, fiind diagnosticată cu cefalee, constipaţie şi parestezii. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe au stabilizat-o şi, după aplicarea tratamentului de rigoare, i-au prescris o reţetă ca apoi, la ora 10.00, pacienta să părăsească unitatea medicală.


Însă, la mai puţin de două ore, femeia s-a prăbuşit din picioare pe o stradă din municipiul Vaslui, de unde a fost luată de o ambulanţă şi transportată, din nou, la acelaşi spital. În urma investigaţiilor, medicii au diagnosticat-o cu accident cerebral vascular, fiind internată în Secţia de Neurologie.


Starea femeii s-a agravat astfel încât, după două zile, s-a impus transferul la Secţia Anestezie Terapie Intensivă, unde a murit în cursul zilei de 12 iulie.

Conducerea spitalului şi Direcţia de Sănătate Publică desfăşoară propriile anchete în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri