Femeie atacată de mistreți aproape de casă

Data actualizării: Data publicării:
porc mistret
Foto: Getty Images

Locuitorii unei comune din Bihor sunt terorizaţi de mistreţi. Zeci de culturi au fost distruse, iar oamenii nu se mai simt în siguranţă nici pe stradă. O femeie a fost atacată, la doi paşi de casă.

Nu este zi în care mistreţii să nu vină în comuna Şuncuiuş.

Teodor Bogdan, localnic: „Majoritatea terenurilor agricole, în special fâneţele, mai nou şi terenurile cu culturi, sunt afectate în proportie de 70%. Atacă şi oamenii. Atacă şi oamenii.”

O femeie de 58 de ani a fost atacată joi de un mistreţ de aproape 200 de kilograme. Animalul era rănit, după ce fusese lovit de o maşină.

Ileana Popa, localnica: „S-a ridicat de acolo. Şi a sărit la mine. M-a atacat, am picat pe spate, dar noroc că a venit câinele.”

Această cultura de cartofi este total compromisă.

Traian Copil, cultivator: „Nu se mai pot folosi. La suprafaţa pe care o am eu cam un miliard 200 de milioane este paguba.”

Singura soluţie pentru agricultori este împrejmuirea culturilor cu un gard electrificat.

Alexandru Cipleu, administratorul Primăriei Suncuiuș: „20-25 de culturi declarate. Nu toată lumea a venit să facă sesizari pentru că au considerat că e o pierdere de timp.”

Localnicii îşi pun speranţele acum în intervenţia vânătorilor.

Karacsony Janos, directorul asociației de vânătoare Selina: „Sunt niste reguli, legi, ordonanţe după care trebuie să procedăm. Înţelegeţi? Tot ce depinde de noi, noi facem.”

Oamenii cărora le-au fost distruse culturile pot depune dosare pentru despăgubire la Garda Forestieră Bihor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri