Firea: Calea Victoriei ar putea fi menţinută arteră pietonală în weekend pe tot parcursul anului

Data publicării:
calea victoriei

Calea Victoriei, care va deveni pietonală în weekend, începând din perioada Paştelui, pe porţiunea cuprinsă între Guvern şi Ateneu, ar putea fi menţinută arteră pietonală pe toată durata anului dacă bucureştenii vor aprecia că este o măsură bună, a declarat, joi, primarul Capitalei, Gabriela Firea.

calea victoriei

Gabriela Firea a spus că transformarea acestei artere în cale pietonală este un proiect pilot pentru perioada Paştelui, dar ar putea fi menţinut dacă va fi considerat o măsură bună.

"Proiectul este pilot pentru sărbătorile pascale, dar dacă se va considera că este unul reuşit, dorinţa noastră este ca în fiecare weekend, pe tot parcursul anului, în special când este vreme bună, deci să spunem până la finalul lunii septembrie, de vineri după-amiază, spre seară ;i până duminică seară, această zonă de la Guvern până la Ateneu să fie una pietonală”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a adăugat că înainte de implementarea acestei măsuri Calea Victoriei trebuie curăţată.

Decizia de a transforma Calea Victoriei în arteră pietonală, de Paşte, a fost anunţată la începutul acestei luni de către primarul Capitalei, care preciza că în acestă zonă vor avea loc spectacole. De asemenea, Firea a anunţat că centrul Bucureştului va fi decorat, de Paşte, cu 1.300 de beculeţe, iluminatul festiv costând aproximativ 175.000 de euro. Ea a explicat că în ultimele luni s-au economisit mai multe milioane de euro din contracte, astfel că poate fi alocată "o sumă mică pentru ca Bucureştiul să fie ornat frumos de Paşte”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri