Firea: Cetăţenii parchează pe domeniul public pentru că nu este taxat. Din toamnă, nu se va mai putea parca gratuit

Data actualizării: Data publicării:
parcare masini bucuresti

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marţi că, deşi există parcări publice şi private, cetăţenii preferă să parcheze pe domeniul public pentru că acesta nu este taxat, astfel că începând din toamna acestui an în zonele în care există parcări "nu se va mai putea parca gratuit", relatează News.ro.

Întrebată dacă benzile unice pentru RATB ar putea fi implementate pe primele benzi ale şoselelor unde sunt în prezent maşini parcate, primarul Capitalei a spus că cetăţenii nu încalcă legea din rea-voinţă, pentru că sunt zone în care nu există altă posibilitate de parcare. E a mai spus că de multe ori, deşi există parcări publice sau private, soferii aleg să parcheze pe domeniul public pentru că acesta nu este taxat.

"Avem întâlniri la două-trei zile cu Brigada Rutieră şi cu Poliţia Locală şi Administraţia Străzilor tocmai în ideea de a contribui la fluidizarea traficului. Avem deja reieşite din aceste discuţii zonele în care cetăţenii nu au unde să parcheze şi nu din voinţa lor încălcă legea, dar şi zonele în care există parcări publice sau private, dar cetăţenii preferă să parcheze pe domeniul public, pentru că nu este taxat. Începând din toamnă, această a doua variantă nu va mai fi posibilă, pentru că acolo unde există parcări publice sau private, în arealul respectiv, nu se va mai putea parca gratuit", a explicat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai spus că nu va renunţa la implementarea benzilor unice, pentru că este o măsură de fluidizare a traficului existentă în "toate marile capitale europene", iar în perioada următoare vor fi stabilite şi zonele în care vor funcţiona acestea.

"Acest proiect va fi început ca şi activitate pe perioada când nu este aglomeraţie atât de mare. Împreună cu Brigada Rutieră, în această perioadă stabilim care sunt zonele în care vor funcţiona benzile unice şi de această dată vom pregăti mult mai bine implementarea acestui sistem de benzi unice. Nu avem de ce să renunţăm la această procedură de a fluidiza traficul, pentru că este un proiect care a fost implementat cu succes în toate marile capitale europene şi nu avem de ce să fim altfel", a spus Gabriela Firea, precizând că este nevoie doar de "mai multă pregătire".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri