Fosta șefă AEP, acuzații grave la adresa SRI

Data actualizării: Data publicării:
170329_SRI_BILANT_04_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Un scandal cu acuzaţii legate de Serviciul Român de Informaţii ajunge la tribunal. Compania care a livrat programul de numărare electronică a voturilor a dat-o în judecată pe fosta preşedintă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Pătru. În replică, fosta șefă AEP a spus că societatea respectivă este o firmă de casă a Serviciului Român de Informaţii.

SIVECO a dat-o în judecată pe fosta şefă de la Autoritatea Electorală pentru minciună şi afirmaţii denigratoare.

„Informaţiile nu sunt conforme cu realitatea şi reprezintă încercări de inducere în eroare a opiniei publice de o persoană care în mod repetat a solicitat foloase necuvenite companiei noastre”, se arată într-un comunicat al companiei IT. 

Ana Maria Pătru a făcut afirmațiile care au deranjat compania într-o scrisoare trimisă luni Parlamentului. Fosta șefă AEP a fost chemată la audieri de comisia care investighează alegerile prezidenţiale din 2009, dar nu s-a prezentat în faţa aleşilor din motive personale pe care le-a explicat, după care s-a lansat în aprecieri legate de activitatea firmei SIVECO şi a celei care o conduce, femeia de afaceri Irina Socol.

„Este suspect faptul că SIVECO a câştigat aproape toate licitaţiile privind softurile de numărare şi transmitere a datelor către AEP. Inclusiv la alegerile din 2009. (...) Intuiţia şi relaţia de prietenie care m-a legat de Irina Socol începând cu 2009 îmi spun că (..) există suspiciunea rezonabilă că aceasta ar fi făcut parte sau ar fi fost apropiată de fosta conducere a SRI. (...) Consider că nici prietenia mea, pornită la iniţiativa Irinei Socol în 2009, nu a fost deloc întâmplătoare, putând fi rodul unei acţiuni operative”, a spus fosta șefă a AEP. 

Ana Maria Pătru a spus că acest subiect ar trebui să devină o anchetă a Comisiei SRI. Ea a fost arestată preventiv în trecut şi acuzată de procurorii anti-corupţie că ar fi luat mită aproape un sfert de milion de euro mită tocmai de la compania SIVECO, despre care insinuează acum că ar fi firma de casă a Serviciului Român de Informaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri