FOTO. Statul a recuperat 19 milioane de lei de la Sorin Ovidiu Vîntu. Proprietăţile vândute

Data actualizării: Data publicării:
bunuri sov anaf fb.jpg 3

ANAF a reuşit să vândă joi proprietăţile lui Sorin Ovidiu Vîntu de la Sulina şi de la Crişan, obţinând 19,56 milioane de lei. Nu a fost însă valorificată şi proprietatea de la Mihăileşti scoasă la vânzare cu un preţ de 282.319 lei, fără TVA.

bunuri sov anaf fb
bunuri sov anaf fb

Galerie FOTO: ANAF

"Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a valorificat prin licitaţie două obiective turistice situate în Delta Dunării, respectiv comuna Crişan şi oraşul Sulina, judeţul Tulcea, în valoare totală de 19.566.643 de lei. Bunurile imobile valorificate au fost adjudecate la valori mai mari decât preţurile stabilite de evaluatori", anunţă ANAF, precizând că "cele două bunuri imobile valorificate prin licitaţie, erau sechestrate în dosarele penale nr. 36176/3/2012 şi nr. 37339/3/2012*" .

Agenţia menţionează că "sumele obţinute din valorificarea celor două bunuri vor acoperi o parte din sumele care fac obiectul confiscării speciale dispuse de instanţă în cadrul celor două dosare de executare silită întocmite pe numele debitorului Sorin Ovidiu Vântu, în baza hotărârilor judecătoreşti".

ANAF a organizat joi licitaţiile pentru vânzarea unor proprietăţi deţinute de Sorin Ovidiu Vîntu şi puse sub sechestru în dosarul FNI, în care omul de afaceri a fost condamnat la 8 ani de închisoare şi la confiscarea a 13 milioane de dolari.

Statul a scos la vânzare Complexul "Lebăda" de la Crişan, Complexul "Sulina" şi o proprietate situată în Mihăileşti, sperând să recupereze peste 2,5 milioane de euro de la Vîntu.

Complexul hotelier "Lebăda" de la Crişan, situat pe braţul Sulina, are o suprafaţă totală de aproape 4 hectare şi un preţ de pornire a licitaţiei de 7.464.570 lei (1.622.732 euro) fără TVA. Proprietatea include hotel, restaurant, popicărie, bazin de înot, discotecă, gheţărie, instalaţie solară, bucătărie, centrală termică şi turn de observare.

Complexul hotelier "Sulina”, din Sulina, cu suprafaţă totală de peste 1,4 hectare, are preţ de pornire a licitaţiei de 4.355.446 lei (946.836 euro) fără TVA. În acest caz este vorba despre un restaurant şi un hotel cu trei etaje.

O altă proprietate scoasă la vânzare a fost cea situată în Mihăileşti, cu o suprafaţă totală de 1.905 mp, din care 1543 mp curţi şi construcţii şi 362 mp arabil. Preţul de pornire a licitaţiei este de 282.319 lei (61.373 euro) fără TVA. Clădirea este formată din parte şi mansardă,, cu o suprafaţă totală de 267 de metri pătraţi.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv, în 21 februarie, pe Sorin Ovidiu Vîntu la opt ani de închisoare cu executare în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii, instanţa dispunând şi confiscarea de la omul de afaceri a aproximativ 13 milioane de dolari. Vîntu este în penitenciar din iulie 2016, când a fost condamnat definitiv la şase ani şi două luni de închisoare în dosarul privind devalizarea societăţii Petromservice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Anda Adam a filmat de la etajul 28 furtuna din Dubai și străzile inundate pe care oamenii și-au abandonat...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai...