Pregătiri accelerate pentru funeraliile Reginei. Necropola regală trebuia să fie gata abia în iarnă

Data publicării:
catedrala

Alexandra Tenea, reporter Digi24: „Mai sunt doar câteva ore până la funeraliile reginei Ana, iar în faţa noii catedrale episcopale e un adevărat şantier. În urmă cu doar câteva minute, s-a turnat ciment pe platoul pe care va fi aşezat sicriul Reginei. Iar acum, cu basculantele se strânge molozul rezultat în urma lucrărilor. Potrivit organizatorilor, în această seară se va monta chiar şi gazon.”

Contantin Panţurescu, primar Curtea de Argeș: „Trebuie să recunoaştem că s-a lucrat într-un ritm mult mai alert şi peste program. Dar în rest nu am făcut nimic ieşit din comun.”

Chiar şi aşa, localnicii şi oamenii veniţi în oraş pentru funeraliile Reginei Ana sunt sceptici că lucrările vor fi gata la timp.

Era normal să fi terminat până acum, că aveau 5 ani la dispoziție. A fost nevoie să moară Regina, ca să termine aici...tot nişte panouri, mizerie...”

***

„Dacă nu ar fi timpul aşa cu ploaia, poate. Dar nu cred! S-au grăbit acum cu evenimentul, dar au fost mult în urmă.”

***

- Credeţi că vor reuşi până mâine?

- A, nu! Asta niciodată, niciodată! Sumar, ca să iasă treaba cât de cât!

În jur de 20 de mii de persoane sunt aşteptate la Curtea de Argeş, pentru a participa la funeraliile Reginei Ana.

Doar din Cluj au plecat, în această seară, spre Curtea de Argeş câteva sute de oameni.

„Aşa, insigna... Haine de doliu... Pe el îl cheamă Mihai, ca pe Rege! Şi mai am o fată pe care o cheamă Carla de la Carol!”

***

Valentin Lungu, vicepreşedinte ANRM: „Împreună cu colegii, am pregătit o cruce din pânză de 12 metri lungime şi 7 metri pe orizontală. Prin ea înțelegm noi că ne aducem respectul faţă de regina noastră, a tuturor românilor.”

***

„Am pierdut pe Regina Ana şi este dureros pentru noi.”

Zeci de membri ai unor importante case regale din întreaga lume vor fi, de asemenea, prezenţi la înmormântarea Reginei Ana.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri