Grindeanu: Am cerut o evidență cu toate ONG-urile de utilitate publică

Data publicării:
sorin grindeanu govro

Premierul Sorin Grindeanu spune că i-a cerut secretarului general al Guvernului o evidență a ONG-urilor de utilitate publică. El a subliniat că acest tip de organizații trebuie să fie cât se poate de transparente în condițiile în care și Executivul oferă transparență în relația cu acestea, relatează Agerpres.

sorin grindeanu govro

„Provin din Timișoara, unde acest fenomen e destul de extins. Avem foarte multe ONG-uri, Societatea 'Timișoara' și multe altele, toate asociațiile de revoluționari. Chiar în weekend am avut o întâlnire cu unele dintre acestea. (...) Azi-dimineață am avut o discuție cu secretarul general și i-am cerut să-mi dea o evidență cu toate ONG-urile de utilitate publică, să vedem domeniile fiecăruia. E normal, în momentul când ești de utilitate publică, devii ONG de utilitate publică prin Hotărâre de Guvern. Atât timp cât noi oferim transparență și vrem să facem lucrul acesta, cred că e normal, inclusiv ca ONG-urile, nu cred, trebuie ca inclusiv ONG-urile să fie cât se poate de transparente. (...) Chiar în această dimineață am avut o discuție cu secretarul general care va gestiona și va face un raport din acest punct de vedere”, a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul a răspuns astfel, într-o emisiune televizată, întrebărilor: „Când vom renunța la ONG-urile de utilitate publică?” și „Când, anume, vom obliga ONG-urile, în mod corect, la transparență?”, în privința finanțărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri