Grindină de dimensiunea oului de porumbel în Buzău și Prahova

Data publicării:
grindina ph2

Municipiul Buzău a fost lovit, în noaptea de marţi spre miercuri, de un fenomen meteo extrem de rar. O ploaie cu grindină de mărimea unui ou de porumbel a căzut timp de 3-4 minute reuşind cu zgomotul produs să trezească din somn mii de buzoieni din municipiul reşedinţă de judeţ.

Totul a început în jurul orei 2.20 când un vuiet puternic produs de cădere masivă de gheaţă a trezit mare parte din buzoieni. Cei mai mulţi s-au speriat de pagubele pe care gheaţa le-ar putea produce maşinilor din parcări şi culturilor încă nerecoltate.

„Am avut avertizări meteorologice pentru grindină. Azi noapte am avut această situaţie, din fericire nu a ţinut foarte mult şi la dispeceratul instituţiilor abilitate nu au fost raportate probleme. Este un fenomen care se întâmplă în ultima vreme datorită schimbărilor climatice. Acum s-a manifestat în special mai mult pe zona municipiului Buzău, însă, cel puţin până acum nu au fost raportate pagube”, a declarat prefectul judeţului Buzău Carmen Ichim.

Staţiile antigrindină din judeţul Buzău, aflate în zonele viticole de la Pietroasele şi Vipereşti, au intrat în acţiune şi au tras nu mai puţin de cinci rachete în urma avertizărilor primite. Acest lucru a făcut ca în zonele respective fenomenul să nu se manifeste, salvând culturile.

Și în Lunca Mare, județul Prahova, grindina de dimensiuni neobișnuite a făcut ravagii. Un cititor ne-a trimis mai multe imagini, în care se observă bucățile mari de gheață care au căzut peste localități.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri