VIDEO. Incidente în Piața Universității între protestatari și jandarmi

Data actualizării: Data publicării:
jandarm,i

Au fost şi incidente la protestele de sâmbătă seară din Bucureşti. Mai mulţi manifestanţi s-au ciocnit cu jandarmii care încercau să împiedice mulţimea să blocheze centrul Bucureştiului. Oamenii legii au găsit câteva arme albe, iar agitatorii au fost duşi la poliţie pentru verificări. Cele mai tensionate momente au fost în pasajul de la Universitate, unde zeci de oameni s-au îmbrâncit cu jandarmii care blocaseră ieşirea din subteran, pentru ca oamenii aflaţi deja deasupra să apuce să se împrăştie în piaţă. Iată imaginile:

Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii în Pasajul Universității. S-a format un cordon de jandarmi în pasajul de la Universitate care blochează ieșirea protestatarilor. Jandarmii spun că au format acest cordon pentru că sunt foarte mulți oameni în Piața Universității și se blochează circulația.

Câteva sute de oameni au fost blocați în pasaj, fapt ce a dus la incidente între protestatari și jandarmi. Scările de la metrou au fost oprite.

Oamenii au încercat să iasă cu forța din pasaj. 

La momentul incidentelor din pasaj, aproximativ 2.000 de oameni se aflau în Piața Universității.

Ulterior, s-au înregistrat incidente și la suprafață, în Piața Universității. Protestatarii au încearcat să dărâme gardurile instalate de jandarmi. Tensiunea era destul de mare. Apoi, un grup de cinci-zece protestatari, veniți de undeva din spate, au început să împingă oamenii și jandarmii. Gardurile au fost date la o parte, jandarmii s-au retras câţiva paşi, iar oamenii au ocupat partea carosabilă. 

Potrivit Hotnews.ro, polițiști în civil legimitează și verifică rucsacurile celor care vin la protest pe străzile adiacente Pieței Universității.

În jurul orei 19:00 în piață erau deja în jur peste 12.000 de protestatari.

Oamenii s-au mobilizat pe Facebook nemulţumiţi de modificările aduse legilor Justiţiei şi Codurilor Penale. Protestatarii au venit la Bucureşti din toate colţurile ţării- din Sibiu, Braşov, Iaşi, Timişoara sau Constanţa. Au plecat încă de dimineaţă spre capitală cu maşini, trenuri sau chiar pe jos.

Sunt aşteptaţi cel puţin 20.000 de oameni din toată ţara. Detalii despre desfăşurarea protestului găsiţi aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri