Ipoteză în cazul Caracal: Dacă analiza ADN stabileşte că nu e vorba de cadavrul Luizei, nu mai e cert că ea a fost ucisă

Data actualizării: Data publicării:
luiza-melencu-fb

Concluzia expertizei antropologice asupra rămăşiţelor osoase descoperite în pădurea de la Caracal trebuie completate cu cele ale expertizei genetice, care ar putea fi finalizată la sfârşitul acestei săptămâni. Dan Antonescu, fost şef al Serviciului Omoruri Bucureşti, a explicat la Digi24 că rezultatele făcute publice azi pot aduce lămuriri sau pot conduce spre noi piste în anchetă.

"După expertiza antropologică urmează cea genetică, atunci abia vom vedea cui aparţin acele oseminte. Rezultatul testului ADN va arăta dacă e vorba de Luiza Melencu sau de altă victimă.

Dacă se dovedeşte, conform analizei ADN că nu e vorba de cadavrul Luizei, clar avem de-a face cu o a treia victimă. Dar, în cazul acesta nu mai avem certitudinea că Luiza a fost ucisă. Permanent, în funcţie de rezultatele acestor expertize pot apărea variante noi. Să nu ne hazardăm. Această expertiză antropologică ne spune clar ce nu este", a declarat Dan Antonescu.

El a subliniat că probele trebuie interpretate în ansamblu şi abia apoi se pot trage concluzii.

O anchetă de acest fel durează, pot fi luni până să avem rezultate clare şi finale, a adăugat Antonescu.

El a subliniat că, dacă într-o săptămână - două, cele două crime recunoscute pot fi probate asta nu înseamnă că dosarul e încheiat.

"Încep să apară informaţii noi, denunţuri, investigaţii sau informaţii obţinute care se pot transforma în probe. Lui Gheorghe Dincă i se mai pot aduce la cunoştinţă noi acuzaţii, el poate să recunoască sa nu, dar ancheta merge în sensul probării. Pot ieşi la iveală multe fapte", a mai afirmat fostul şef al Serviciului Omoruri Bucureşti.

Medicii legişti au făcut publice rezultatale expertizelor efectuate asupra rămăşiţelor osoase găsite în pădure. Ei confirmă a doua victimă a lui Gheorghe Dincă.

Rezultatul expertizei medico-legale au fost transmise procurorilor DIICOTcare anchetează cazul crimelor de la Caracal.

Potrivit raportului legiştilor, rămăşiţele osoase descoperite în 5 august, în zona de lizieră de pădure, provin de la o persoană de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani.

Acestea "sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe", a comunicat DIICOT.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri