11 ore de percheziții DNA la Poliția din Bistrița-Năsăud. Şeful IPJ a fost reţinut

Data publicării:
sigla ijp bistrita

ACTUALIZARE 10.00. Procurorii DNA i-au reţinut pentru 24 de ore pe MUREȘAN IOAN OVIDIU, inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa Năsăud, HASNĂŞ ROBERTO EMIL, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Bistriţa Năsăud şi CLOȘCĂ LEON ANTON, şeful Poliţiei oraşului Năsăud, pentru abuz în serviciu, iar în cazul celui din urmă şi pentru efectuarea de operaţiuni comerciale, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.


Procurorii anticorupţie au scotocit nu doar birourile, ci şi locuinţele suspecţilor. Nici numărul doi din poliţia judeţului Bistriţa-Năsăud, Ciprian Buta, nu a fost trecut cu vederea. Au fost percheziții atât la biroul său, cât și la domiciliu, le-a spus el jurnaliștilor.

Poliţistul cu cea mai înaltă funcţie vizat de acest dosar este şeful poliţiştilor din judeţul Bistriţa-Năsăud. Ovidiu Mureşan ar fi închis ochii la abaterile subalternului său, şef la Biroul Arme, la intervenţia omului de afaceri Traian Larionesi. Acesta i-ar fi oferit şefului IJP o maşină de teren, precum şi o armă de vânătoare în valoare de 17 mii de lei.

Pentru a ascunde mita, autoturismul a fost înmatriculat pe numele soţiei, cred procurorii.

Acelaşi om de afaceri ar fi avut conexiuni şi cu alţi şefi de la IPJ Bistriţa Năsăud. Spre exemplu, procurorii arată că şeful Poliţiei Rutiere ar fi încercat să muşamalizeze un accident produs de tatăl omului de afaceri.

Procurorii aveau de mult bănuieli că oamenii legii erau cumpăraţi de omul afaceri. Urmăreau discuţiile telefonice ale poliţiştilor şi aşa au avut dovada că şeful de la Rutieră a dat ordin subalternilor să îl scoată nevinovat pe tatăl omului de afaceri.

Interceptări:

Şeful Poliţiei Rutiere IPJ Bistriţa-Năsăud: Gândeşte şi fă-o cumva să fie, ca să nu mai avem necazuri.

Agent de poliţie: Da, da, bine.

Şeful Poliţiei Rutiere IPJ Bistriţa-Năsăud: Ioane, fii băiat deştept, te rog eu frumos. Bine?

Agent de poliţie: Bun, bine. Trăiţi!

Milionarul Traian Larionesi, bănuit că ar fi mituit poliţişti ca să aibă parte de tratament preferenţial, are afaceri cu cherestea şi este proprietarul mai multor păduri şi fonduri de vânătoare din Bistriţa-Năsăud.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri