30.000 de euro pentru o viză vândută unui bărbat sirian

Data publicării:
22 CATUSE EURO

 

Potrivit unui comunicat al DNA, în același dosar este cercetată sub control judiciar Monalisa Ekaterina Rohparvar, concubina lui Dumitru Stamen, pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

Procurorii susțin că, în zilele de 1 și 2 august, Dumitru Stamen i-a pretins unei persoane (denunțătoare în dosar) suma de 25.000 euro, majorată ulterior la 30.000 euro, în schimbul intervențiilor sale, în baza relațiilor despre care a afirmat că le are printr-o persoană ce se află în Liban, pe care nu a indicat-o expres, astfel încât soțul denunțătoarei (cetățean sirian) să obțină, de la Ambasada și Consulatul României de la Beirut, din Liban, viza pentru deplasarea în România.

Dumitru Stamen susținea că, din totalul sumei pretinse, 15.000 euro vor fi pentru el, iar 15.000 euro pentru persoana din Liban care va facilita emiterea vizei.

Pe 3 august, Dumitru Stamen a primit, prin intermediul Monalisei Rohparvar, suma de 15.000 euro, moment în care a fost prins în flagrant de către procurori.

Anterior flagrantului, Monalisa Rohparvar a venit la locuința denunțătoarei cu un dispozitiv special și a verificat fiecare bancnotă din suma de 15.000 euro, ce urma a fi remisă, pentru a constata dacă acestea erau marcate. Rezultatul verificării efectuate minuțios a fost negativ, pentru că în cauză nu s-a procedat la marcarea cu anumită scriere ori substanță a bancnotelor folosite la constatarea infracțiunii flagrante.

Dumitru Stamen va fi prezentat joi la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri