39 de pacienți au fost audiați în dosarul operațiilor estetice ilegale de la Spitalul de Arși

Data publicării:
ancheta spital arsi mediafax

Anchetatorii vor să afle concret cum ajungeau banii de la cei care solicitau intervenţii chirurgicale la medici. În acest dosar 26 de persoane sunt urmărite penal.

Personalul medical este acuzat că ar fi făcut mai multe operaţii estetice ilegale în interiorul spitalului iar mai apoi sumele au fost decontate la Casa de Asigurări de Sănătate. Directorul Spitalului de Arşi, şeful secţiei de Chirurgie Plastică şi un alt medic sunt arestaţi preventiv în acest caz.

Stenograme din dosarul „Spitalul de Arși”:Ţi-ai lăsat halatul cu un plic plin cu bani în el”. „Asta e, dacă n-am fost atent unde a băgat aia banul”

Operaţii estetice la preţuri promoţionale, decontate de stat, dar cu onorarii care intrau în buzunarele medicilor. Este ceea ce se întâmpla la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după cum reiese din interceptările făcute de procurori. Sistemul îi avantaja nu numai pe medici, ci şi pe pacienţi. Aceştia plăteau cu sute sau chiar mii de euro mai puţin decât într-o clinică privată pentru intervenţiile pe care le solicitau. În multe cazuri, banii nu acopereau însă nici materialele folosite la operaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri