A venit băut la muncă, dar a convins instanţa că a fost dat afară nejustificat

Data publicării:
ciocanel

Un angajat CFR a reuşit imposibilul: a venit la muncă băut şi, după ce a fost dat afară, i-a convins pe judecători să fie reintegrat. În plus, a obţinut şi plata salariilor aferente perioadei nelucrate.

Bărbatul a fost dat afară printr-o decizie din data de 6 aprilie 2016, în care se menţiona că a fost surprins sub influenţa băuturilor alcoolice.

Angajatul de la CFR a venit în 9 februarie 2016 la Depoul Iaşi, unde urma să intre în tură la 7.00.

Înainte de începerea programului, a fost testat cu alcooltestul de două ori, valoarea fiind de 0,2 la mie .

Potrivit procedurilor CFR, urma să fie dus la spital, pentru a i se preleva sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Potrivit judecătorilor ieşeni, revizorul a refuzat şi a plecat de la serviciu, motivând că se simte rău. Lipsa de la muncă din ziua respectivă a fost, de altfel, un alt motiv invocat de reprezentanţii CFR atunci când au dispus încetarea contractului de muncă.

Acuzatul s-a apărat însă, în faţă instanţei, cu o adeverinţă de concediu medical pe care a obţinut-o de la medici după ce fusese testat cu alcooltestul la muncă.

Avocata revizorului a precizat pentru ziaruldeiaşi.ro că, printre motivele invocate în instanţă s-a numărat şi faptul că testarea cu alcooltestul s-a realizat în afara orelor de serviciu.

Întreaga poveste aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri