Accidentul din Apuseni. Expertiza în cazul Aurei Ion va fi refăcută

Data publicării:
Epava avion Apuseni - Catalin Nunu Digi24

Motivul pentru care procurorii militari, care anchetează dosarul, au cerut noua expertiză deoarece „concluziile raportului de constatare medico-legală (autopsie) din 10.02.2014 nu au fost avizate de către Comisia de avizare şi control al actelor medico-legale din cadrul Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Cercetările în dosarul accidentului din Apuseni sunt efectuate de procurorii militari din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, anchetatorii au cerut relaţii suplimentare de la ROMATSA şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti-Băneasa. Luna aceasta, au fost audiați în dosar opt controlori de trafic de la ROMATSA, doi angajați ai Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi un angajat al Institutului Medico-Militar.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în 20 ianuarie într-o zonă izolată din Apuseni. La bord se aflau patru medici, o studentă la medicină, pilotul și copilotul. Victimele au fost găsite după mai bine de cinci ore de localnici, deoarece autoritățile nu au reușit să localizeze epava. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri