Acuzații la Inspecția Judiciară: Control abuziv la DNA

Data actualizării: Data publicării:
DNA LOGO AGERPRES
Foto: Agerpres

Acuzaţii grave la Inspecţia Judiciară. O procuroare care a fost trimisă să facă un control la DNA spune că şefii săi şi-au depăşit atribuţiile şi că i-au cerut să facă lucruri în afara legii, relatează Digi24.

DNA LOGO AGERPRES
Foto: Agerpres

Magistratul se referă la solicitarea unor informaţii din dosarele DNA. Reclamaţia a fost depusă la CSM.

Inspectorul care a făcut această notă către Consiliul Superior al Magistraturii spune că a condus grupul de cinci procurori-inspectori trimiși în această vară la DNA să facă un control privind managementul instituției. Controlul fusese solicitat de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Magistratul a explicat că a împărțit între membrii grupului de procurori sarcinile cu privire la ce ar fi trebuit controlat și cine ar fi trebuit să verifice fiecare compartiment din DNA. Totuși, procuroarea arată că două dintre colegele sale ar fi avut o atitudine necuviincioasă și în afara cadrului legal față de anumiți procurori din DNA.

Aceștia ar fi fost chestionați nu numai în legătură cu modul în care își desfășoară anchetele, ci și în legătură cu chestiuni legate de fondul dosarelor aflate în lucru.

Magistratul care semnează raportul mai arată că au existat și situații în care conducerea Inspecției Judiciare ar fi dat directive ca acest control să fie direcționat către o anumită concluzie.

Plângerea urmează să fie analizată de membrii CSM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri