Administraţia Penitenciarelor, explicaţii despre transferul Monicăi Iacob Ridzi de la Gherla la Jilava

Data publicării:
monica iacob ridzi

 

„Transferul deținuților între unitățile penitenciare se realizează în baza unui grafic și orar aprobat, de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Misiunile de transfer între unităţile penitenciare se efectuează cu autobuze şi autospeciale de capacitate mare, omologate R.A.R, prevăzute cu trape de aerisire-ventilaţie, fiind  amenajate pentru a asigura condiţii de iluminare şi aerisire corespunzătoare.

Monica Iacob Ridzi a ajuns la Spitalul Penitenciar Jilava după un drum de 28 de ore

Între unitatea de expediție și cea de destinație se realizează opriri în penitenciarele tranzitate, pentru accesul deținuților la grupuri sanitare, apă potabilă, locuri special destinate fumatului și cabinete medicale, în caz de necesitate. Pe parcursul deplasării se asigură pachet cu hrană rece și apă potabilă.

Pentru igiena, hrănirea și odihna deținuților, pe durata transferului, deținuții sunt cazați temporar în  anumite unități penitenciare, pentru aproximativ 12 ore.

Transportul cu autosanitarele aflate în dotarea sistemului penitenciar se realizează la recomandarea medicului specialist, în funcţie de starea clinică a deținuților, ținându-se cont de criterii medicale și epidemiologice.

Referitor la cazul mediatizat în cursul zilei de 03.03.2015, menționăm că, la recomandare formulată de medicul unității de detenție, deținuta în cauză a fost transferată la un penitenciar spital, pentru evaluare medicală de specialitate. Aceasta a plecat de la Secția Exterioară Cluj, luni, 02.03.2015 și a fost cazată la un penitenciar aflat pe traseu, în cursul aceleiași zile, după aproximativ 3 ore și 30 de minute.

În dimineața zilei de 03.03.2015, deținuta a plecat spre unitatea de destinație, Penitenciar Spital Jilava, fiind consultată la cabinetul medical al unității înainte de deplasare. Pe traseu, pentru a asigura accesul la grup sanitar, apă potabilă și mișcare în aer liber au fost efectuate cinci opriri, iar pentru a confirma starea de sănătate a deținutei, aceasta a fost prezentată la cabinetul medical al unuia din penitenciarele aflate pe traseu.

Precizăm că durata transferului se justifică prin faptul că sunt tranzitate mai multe unități de detenție în cadrul rutelor stabilite, pentru transportarea mai multor persoane condamnate, cu scopul de a se asigura prezentarea în fața organelor judiciare, internarea/ externarea în/din penitenciarele spital, executarea pedepsei în funcție de regim”, a transmis ANP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri