ADRIAN NĂSTASE, eliberat. La tribunal, l-a ironizat pe procurorul DNA: Nu voi candida la preşedinţie, nu am cum să repet faptele

Data publicării:
adrian nastase eliberare instanta mediafax

Avocaţii lui Adrian Năstase au susţinut, în pledoaria pentru eliberarea clientului lor, că trebuie luată în considerare de către instanţă evaluarea favorabilă făcută de comisia de specialitate din penitenciar.

În plus, apărătorii au subliniat participarea lui Năstase la zeci de programe de reeducare, recompensarea acestuia de mai multe ori şi faptul că acesta nu a fost sancţionat niciodată, nici la prima încarcerare, nici la cea de după condamnarea în dosarul Zambaccian.

În replică, procurorul DNA a susţinut că fostul premier nu s-a reeducat suficient.

În ultimul său cuvânt în faţa instanţei, Adrian Năstase l-a asigurat, pe un ton, ironic, pe procurorul DNA că nu are de gând să se înscrie în cursa pentru alegerile prezidenţiale din acest an, aşa că nu există riscul de a repeta faptele pentru care a fost condamnat în dosarul „Trofeul Calităţii”, respectiv folosirea influenţei sale politice pentru a obţine bani pentru campania electorală.

La câteva ore după aceea, Tribunalul Ilfov a anunțat că Adrian Năstase va fi pus în libertate. Avocatul fostului premier, Ion Cazacu, a declarat la Digi24 că s-a aplicat în mod corect legea, iar clientul său avea dreptul la eliberare condiționată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri