Adrian Severin a cerut liberarea condiţionată

Data publicării:
severin in masina predare

Fostul europarlamentar Adrian Severin a cerut Judecătoriei Sectorului 5 să fie liberat condiţionat, după ce a executat aproape patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare primită pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Cererea trebuia să fie judecată marţi de instanţă, însă pentru că Adrian Severin nu a fost citat corect la penitenciarul în care este încarcerat, judecătorul a amânat cauza peste 21 martie, potrivit News.ro.

adrian severin inchisoare captura3

Adrian Severin nu a fost adus la instanţă pentru judecarea cererii sale, judecătorul constatând că sunt motive procedurale de amânare a cauzei, întrucât citarea pentru termenul de judecată de marţi nu a fost făcută la penitenciarul în care acesta este în prezent încarcerat. Magistratul a amânat două săptămâni judecarea cererii lui Severin.

Fostul europarlamentar a fost condamnat în baza vechiului Cod penal şi are 62 de ani, astfel că poate fi liberat condiţionat după ce execută o treime din pedeapsă. De la dată condamnării şi până marţi, Adrian Severin a executat 111 zile de detenţie din cele 486 care ar fi trebuit să le execute.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă, respectiv pentru că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la „Sunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

La momentul investigaţiei jurnalistice, trei europarlamentari - Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler şi fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser - ar fi acceptat "să-şi vândă serviciile" unor jurnalişti ai ziarului "The Sunday Times", care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul "ajutorului" pentru adoptarea unor amendamente.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri