Adrian Sobaru, arestat la domiciliu. Primele sale declaraţii: "Îmi iubesc ţara asta şi copiii ăştia"

Data publicării:
masina sobaru 2-1

După ce ieri a fost audiat timp de şapte ore de poliţiştii secţiei 1, iar astăzi, alte cinci ore de procurorii bucureşteni, Adrian Sobaru a fost adus în faţa magistraţilor, care au decis arestarea sa la domiciliu.

Întrebat de jurnalişti de ce a recurs la gestul de ieri, Adrian Sobaru a declarat: „Îmi iubesc ţara asta şi copiii ăştia!”.

Ieri, Adrian Sobaru, care era la volanul unui autoturism Dacia Break, a intrat în forţă cu maşina într-una dintre barierele de la intrarea în curtea sediului Guvernului.

După ce a rupt bariera, a intrat cu maşina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câteva zeci de metri.

Un alt incident în care acesta a fost implicat a fost la şedinţa Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, când s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, el strigând: "Boc, aţi luat drepturile copiilor".

Adrian Sobaru a căzut atunci de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA".

El mai este cunoscut și pentru că în luna mai a anului trecut a făcut greva foamei în fața sediului TVR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri