Adus pentru audieri la DNA. Bercea Mondial susține că le-a dat bani Laurei Codruța Kovesi și Liviei Stanciu

Data publicării:
Sandu Anghel zis Bercea Mondial-Mediafax Foto-Tudor Costi 1

 

Procurorii l-au citat pe Bercea Mondial pentru a da declaraţii în dosarul deschis în urma plângerii formulate de fiul lui, Florin Anghel, în cazul lui Mircea Băsescu, pentru presupuse fapte de trafic de influenţă.

Bercea Mondial a spus, din dubă, că aproape 2 milioane de euro ar fi ajuns la şefa DNA, Codruţa Kovesi, la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, despre care susţine că ar fi implicat în acest caz.

Bercea Mondial a mai spus că nu speră să mai primească înapoi aceşti bani şi că se aşteaptă ca în acest caz să fie condamnat, informează Mediafax.

La sediul DNA trebuie să se prezinte și Mircea Băsescu, însă la ora 18:00. De asemenea, procurorii i-au chemat joi la audieri şi pe Marian Căpăţână, precum şi pe soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel.

Florin Anghel a depus în 13 iunie, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză pe acesta de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de şantaj.

Traian Băsescu a avut astăzi prima reacție despre această situație. Șeful statului a spus că regretă faptul că Mircea Băsescu s-a implicat „într-un astfel de anturaj” și că faptul că el este președintele țării nu-l apără pe nașul de botez al uneia dintre fiicle interlopului Bercea Mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri