Afacerile unui senator. Alexandru Cordoş este urmărit penal pentru trafic de influenţă

Data publicării:
alexandru cordos 2 FB

 

Potrivit DNA, senatorul PSD Alexandru Cordoș este urmărit penal pentru trafic de influență, fiind acuzat că ar fi primit de la un om de afaceri, Dorin Dumitru Mureșan, foloase necuvenite, după ce i-ar fi spus că are influență asupra unor persoane din cadrul Companiei de Apă Arieș și Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Transilvania Nord (SISETN) și că îl poate ajuta pe acesta să câștige mai multe achiziții publice pentru închirierea unor utilaje.

În același dosar este urmărit penal și Dorin Dumitru Mureșan, pentru cumpărare de trafic de influență în formă continuată și evaziune fiscală.

"În perioada 2013 - 2015, Cordoș Alexandru, în calitate de senator în Parlamentul României, în schimbul unor foloase necuvenite, a pretins față de suspectul Mureșan Dorin Dumitru că are influență asupra unor persoane din conducerea Companiei de Apă Arieș și Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Transilvania Nord (SISETN) și că va interveni pe lângă aceștia pentru câștigarea de către firmele administrate de omul de afaceri a unor proceduri de achiziție publică organizate având ca obiect închirierea de utilaje", se arată în comunicatul procurorilor.

Procurorii mai susțin, în comunicatul citat, că influența cu care s-a "lăudat" senatorul Alexandru Cordoș a fost una reală, firmele administrate de omul de afaceri Dorin Dumitru Mureșan câștigând licitațiile organizate de Compania de Apă Arieș și SISETN.

Potrivit DNA, până acum nu a fost stabilit cuantumul sumelor pe care Cordoș le-ar fi primit în schimbul ajutorului promis și dat lui Dorin Dumitru Mureșan.

"În cursul anului 2014, una din firmele administrate de suspectul Mureșan Dorin Dumitru a desfășurat operațiuni comerciale cu alte societăți comerciale, privind printre altele și închirierea de utilaje, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor legale prin evidenţierea în acte contabile sau în alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, înregistrând achiziţii fictive, în scopul obţinerii de deduceri fiscale ilegale. Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului de către firma administrată de suspectul Mureșan Dorin Dumitru, este de 238.327 lei, din care TVA 142.996 lei şi impozit pe profit 95.330 lei", se mai arată în comunicatul DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri