Alegerile din 2009. Dan Andronic, audiat la DNA și la Parchetul General

Data actualizării: Data publicării:
170511_DAN_ANDRONIC_DNA_03_INQUAM_PHOTOS_Liviu_Florin_Albei
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Jurnalistul Dan Andronic a fost în această dimineaţă la la DNA să dea explicaţii în dosarul în care este cercetat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. După prânz, a mers pentru audieri și la Parchetul General.

170511_DAN_ANDRONIC_DNA_03_INQUAM_PHOTOS_Liviu_Florin_Albei
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

ACTUALIZARE 13.52. Dan Andronic este audiat la Parchetul General în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2009.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Este vorba despre ancheta în care mai multe persoane, printre care Ioana Băsescu şi Elena Udrea, sunt acuzate de fapte de corupţie în legătură cu plata unor servicii prestate în campania electorală din anul 2009 din bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârşirea unor infracţiuni.

Dan Andronic este şi autorul unor dezvăluiri despre foştii şefi ai SRI şi despre procurorul şef al DNA. Acesta a declarat că în seara alegerilor prezidenţiale de acum opt ani, în locuinţa lui Gabriel Oprea, s-au întâlnit George Maior, Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi împreună cu alte persoane ca să discute despre rezultatul scrutinului.

Fostul președinte Traian Băsescu nu crede că şefii SRI şi ai procuraturii ar fi putut, de acasă de la Gabriel Oprea, influenţa rezultatul alegerilor din 2009.

Cum ne putem imagina că din birou de la Oprea dădea telefon Kovesi la BEC și le dădea ordin judecătorilor să ascundă saci sau să se facă că n-au aflat că s-au furat saci? Probabil că n-aveau ce să facă dacă ar fi avut ce să facă stăteau la instituțiile lor. Acolo aveau comunicații, subordonați, tot ce le trebuia. Nu întâmplător l-au chemat pe Andronic, el era consultantul meu, deci n-avea cum să nu știe cum stăm, îi spusesem eu,” a spus Traian Băsescu, cel care a câștigat alegerile din 2009.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri