Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, arestat în Londra

Data publicării:
572a1426682ccf51bcdc8ba2

Alexander Adamescu a fost identificat și prins seara trecută de polițiștii din Londra și se află în custodia acestora. Măsura a fost luată în urma emiterii de către judecătorii români a unui mandat de arestare în lipsă. Procedurile de extrădare ar trebui să dureze foarte puțin, având în vedere că în Regatul Unit funcționează legi comune la nivelul țărilor membre UE, care prevăd proceduri rapide.

Pe numele lui Alexander Adamescu era emis un mandat de arestare în lipsă. Procurorii DNA îl acuză pe fiul lui Dan Adamescu că se sustrage de ani de zile anchetei în care este acuzat de luare de mită.

Alexander Adamescu, arestat la o conferinţă despre abuzurile autorităţilor române privind arestarea

Procurorii DNA susțin că în ciuda faptului că au încercat asta cu sprijinul autorităților din Marea Britanie, cât și cu sprijinul polițiștilor din Monaco să îl aducă pe omul de afaceri Alexander Adamescu la audieri în dosarul început pe numele său încă din 2014, nu au reușit acest lucru deoarece acesta s-a sustras anchetei despre care știa încă de la momentul la care această ancheta a demarat.

Curtea de Apel Bucureşti a decis că omul de afaceri Alexander Adamescu poate fi plasat după gratii. DNA îl acuză pe fiul lui Dan Adamescu de două infracţiuni de dare de mită, dosarul având legătură cu un altul, în care tatăl său a fost condamnat pe fond la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare. 

Mai exact, în cursul lunilor iunie și decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, împreună cu tatăl său, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București — Secția VII Civilă pentru ca în schimb aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Dan Adamescu.

Mandat de arestare în lipsă emis pe numele lui Alexander Adamescu. Cum a pus fiul mogulului umărul la devalizarea Astra – RAPORT

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri