Alexandru Cordoş, urmărit penal. Senatorul PSD ar fi avertizat doi suspecţi în dosarul lui Horea Uioreanu că le sunt ascultate telefoanele

Data publicării:
alexandru cordos crop FB

(FOTO Alexandru Cordos Facebook)

Procurorii au indicii că „în cursul anului 2014, suspectul Cordoș Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticorupție, într-un dosar penal, avertizându-le că le sunt interceptate convorbirile telefonice”.

El ar fi aflat aceste informații de la finul său, ofițerul de poliție judiciară Tătar Valentin care, la data faptelor, lucra în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj.

„De altfel, în legătură cu faptele acestuia din urmă, la data de 23 iulie 2014, a fost sesizată instanța de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea a 3 infracțiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, potrivit DNA.

Lui Cordoș Alexandru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect și acuzațiile.

Informațiile furnizate de senatorul PSD Alexandru Cordoș au dat peste cap ancheta în dosarul în care este cercetat președintele suspendat al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. Astfel, cele două persoane anchetate în dosarul lui Uioreanu nu au mai putut fi inculpate, pentru că au evitat să mai vorbească la telefon despre tot felul de afaceri mai puțin legale pe care le-ar fi desfășurat în județul Cluj.

Informațiile privind interceptarea celor doi au fost furnizate chiar de finul senatorului Alexandru Cordoș, ofițer de poliție judiciară la DNA Cluj. Audiat de colegii săi, finul senatorul și-a recunoscut faptele și a fost de acord să încheie un acorde de recunoaștere a vinovăției, adică va primi o pedeapsă de 1 an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru divulgarea de informații clasificate.

INFORMAŢII despre experienţa porfesională şi politică a senatorului Alexandru Cordoş AICI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri