Alin Trăşculescu, eliberat condiţionat. Fostul deputat fusese condamnat pentru corupţie

Data actualizării: Data publicării:
trasculescu icon

Fostul deputat Alin Trăşculescu, condamnat în martie 2016 la trei ani de închisoare pentru fapte de corupţie, a fost eliberat condiţionat, miercuri, în baza unei decizii a magistraţilor Tribunalului Vrancea.

"Respinge ca nefondată contestaţia promovată de Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Galaţi, împotriva sentinţei penale (...) pronunţată de Judecătoria Focşani privind pe condamnatul Trăşculescu Alin Silviu, (...) Menţine dispoziţiile sentinţei penale nr. 1291/25.09.2017, pronunţată de Judecătoria Focşani. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Trăşculescu Alin Silviu (...)”, se arată în soluţia magistraţilor Tribunalului Vrancea, care este definitivă.

La scurt timp, fostul deputat PDL, care era încercerat la Penitenciarul Focşani, a fost pus în libertate.

În martie 2016, Alin Trăşculescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare. Intanţa de fond, respectiv Tribunalul Bucureşti, îl condamnase la şapte ani de închisoare. Trăşculescu a fost condamnat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, fiind trimis în judecată în aprilie 2013, alături de alte persoane.

Procurorii DNA au transmis, la momentul trimiterii în judecată, că  “în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, inculpaţii Trăşculescu Alin – Silviu şi Calotă Marian – Valeriu au constituit o asociere pentru obţinerea de sume de bani prin traficarea influenţei, asociere la care au aderat şi inculpaţii Varvariche Marian, Ene Adrian-Cristian şi Geolfan Dorian. În această perioadă, inculpatul Trăşculescu Alin – Silviu, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză), iniţial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. De asemenea, Trăşculescu Alin – Silviu a pretins şi suma de 1.100.000 lei, din care a primit, prin intermediul inculpatului Calotă Marian-Valeriu, în trei tranşe, suma totală de 374.000 lei”.

Interceptări

În referatul procurorilor, din 6 noiembrie, este redată o discuție între Alin Trăşculescu, Marian Calotă și denunțător, iar deputatul spune: „În momentul ăsta eu mă duc, că am treabă....trebuie să mai ies deputat şi ies, indiferent ce se întâmplă, dar acum am nevoie de ajutor. Important e că aţi încasat. Nu mă duceţi cu mănuşi! Că nu sunt fraier”.

Discuție Trăşculescu-Calotă-denunțător:„Contractul ăsta, exclusiv, este 100 la sută contribuția mea. Eu am mare nevoie acum să mă ajutați în campania asta. Dacă nu puteţi, e ultima oară când mai discut despre chestia asta. E un contract printre cele mai mari şi singurul din ţară. Au stat mulţi la coadă pentru contractul ăla. Şi m-amluptat pentru chestia asta de am înnebunit”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri