Alin Țucmeanu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, trimis în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă

Data publicării:
alin tucmeanu-1

Reporter: Pentru luare de mită?

Alin Ţucmeanu: Nu.

Reporter: Pentru ce v-au reţinut?

Alin Ţucmeanu: Pentru un contract pentru care nu prea ştiu nimic.

Reporter: Pentru luare de mită?

Alin Ţucmeanu: Nu, pentru dare de mită.

După opt ore de audieri, Alin Ţucmeanu a plecat încătuşat de la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este acuzat de luare de mită şi complicitate la dare de mită.

Procurorii spun că s-ar fi folosit de funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii pentru a stabili ce firme vor câştiga licitaţia privind modernizarea Spitalului Sfântul Ioan din București.

Ancheta a început în urma declaraţiilor medicilor de la Spitalul Sfântul Ioan. Aceştia au susţinut în faţa oamenilor legii că secretarului de stat i s-ar fi promis o sumă de bani, ca să se asigure că un contract de 2,2 milioane de lei va fi încredinţat firmei medicului Cristinel Spiridon Vodislav, chirurg la Spitalul Județean Ilfov. Contractul era pentru achiziția de echipamente medicale.

Şi chirurgul a fost reţinut de procurorii de DNA, care spun că, din contractul respectiv, Cristian Spiridon Vodislav ar fi urmat să plătească o mită de 60.000 de euro doctorilor din conducerea Spitalului Sfântul Ioan.

Nu e pentru prima oară când numele lui Alin Ţucmeanu apare într-un caz în care există suspiciuni de corupţie. În 2011, Curtea de Conturi a descoperit că Spitalul Judeţean Ilfov a înregistrat un prejudiciu de 600.000 de euro, după ce a făcut plăţi nejustificate către o firmă al cărei acţionar era secretarul de stat. Deşi avea doar doi angajaţi, societatea a câştigat un contract de modernizare a spitalului.

Conform declaraţiei de avere, Alin Ţucmeanu deţine două terenuri în Capitală şi unul în Costineşti. Are, împreună cu soţia sa, două case în Bucureşti dar şi două autoturisme. La rubrica obiecte de valoare, secretarul de stat a menţionat că are bijuterii în valoare de 15.000 de euro şi două depozite bancare, în valoare de 13.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri