Alina Bica a încălcat codul deontologic atunci când a mers la Paris cu Elena Udrea 

Data publicării:
udrea si bica la paris

Alina Bica, fostul procuror şef al DIICOT, a încălcat codul deontologic al magistraţilor prin excursia pe care a făcut-o la Paris cu politicianul Elena Udrea. Este concluzia Inspecţiei Judiciare, la mai bine de trei luni de când Consiliul Superior al Magistraturii a deschis o anchetă. 

Oficiali din cadrul Inspecţiei Judiciare au precizat că Alina Bica a încălcat normele înscrise în Codul deontologic al judecătorilor şi al procurorilor, potrivit căruia magistraţii trebuie să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să afecteze încrederea în imparţialitatea lor.

Conform sursei citate, raportul inspectorilor judiciari urmează să fie analizat, miercuri, de membrii Secţiei de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Faptul că Alina Bica a încălcat Codul deontologic nu o afectează decât în măsura în care, dacă ar fi achitată în mod definitiv de instanţa de judecată, ar trebui să fie evaluată de CSM, ca orice magistrat. Alina Bica este în prezent suspendată din magistratură, fiind arestată într-un dosar de corupţie.

Elena Udrea, plimbare la Paris cu şefa DIICOT. Site-ul care a publicat pozele a fost şters

Reamintim că fotografiile în care Elena Udrea apare alături de Alina Bica au fost postate pe un site anonim, care a fost șters în doar câteva oreÎn imagini apare şi fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii de pe vremea când Elena Udrea era ministru, Ana Maria Topoliceanu.

Pe site au mai fost postate și chitanțe din care reiese că atât Elena Udrea, cât și șefa DIICOT s-au cazat la un hotel de cinci stele din Paris și facturi care atestă ce servicii au achiziționat de la hotel. În februarie 2014, Elena Udrea era doar membru PMP.  

Alina Bica nu a comentat apariția fotografiilor 

Tot atunci, fostul șef al DIICOT a trimis un comunicat de presă prin care a precizat că nu va comenta apariția fotografiilor. „Procurorul șef al D.I.I.C.O.T., Alina Mihaela Bica,  înțelege să nu comenteze în spațiul public aspecte care țin de viața privată, desfășurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă. De altfel, procurorul șef al D.I.I.C.O.T. a solicitat astăzi Consiliului Superior al Magistraturii să declanșeze, de îndată, – prin Inspecția Judiciară a CSM - verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune în data de 30.10.2014, precum și comentariile efectuate în spațiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputației profesionale”, se arăta în comunicatul DIICOT. 

Citiți și: 

Elena Udrea: Îmi asum prietenia cu Alina Bica. Îmi asum că am fost zece ani căsătorită cu Dorin Cocoș
Alina Bica, urmărită penal. CSM a încuviințat reținerea șefei DIICOT
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Elena Udrea, despre fotografiile cu șefa DIICOT: Este un filaj al serviciilor secrete
Prima reacție a șefei DIICOT, după apariția fotografiilor cu Elena Udrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri