Alina Bica: "Eu şi Al Capone"

Data publicării:
alina bica alta captura

Fostul procuror-şef al DIICOT a fost audiat, în calitate de acuzat, chiar în ziua în care foştii săi colegi şi subalterni făceau bilanţul anului trecut.

În faţa judecătorilor, Alina Bica a explicat că acuzaţiile procurorilor - care susţin că fosta şefă a DIICOT ar fi aprobat ilegal o despăgubire mult supraevaluată -, sunt contrazise chiar de procesele-verbale ale şedinţelor Comisiei de Despăgubiri în care s-a discutat dosarul omului de afaceri Gheorghe Stelian. Din acele documente, spune magistratul, reiese că ea a fost cea care a cerut lămuriri de la expertul care a evaluat terenul.

„Nu mă gândeam că acest proces-verbal va fi considerat probă. Nu vreau să mă gândesc la procesele-verbale de la Guvern, pe şedinţele de avizare la care participam. Discutam două ore şi se consemnau câteva fraze. Ar putea să îmi facă mii de dosare. Nu mai ies din puşcărie toată viaţa. Eu şi Al Capone”, potrivit declaraţiei Alinei Bica.

Alina Bica a respins şi acuzaţia legată de intervenţiile care s-ar fi făcut pentru ca ea să aprobe vreun dosar de despăgubire.

„Nu aveau tupeul să vină. Mi-am construit un fel de a fi de "om al dracului". Aşa eram eu, ăsta îmi era "buhul" şi în Ministerul Justiţiei şi în Guvern. E consemnat pe bandă din şedinţa de Guvern că dacă Bica a semnat, lucrurile sunt legale. O spunea premierul, o spuneau miniştrii. Cine să vină să mă abordeze?”, declară Alina Bica.

Audierea fostei şefe a Parchetului antimafia va continua peste două săptămâni, la următorul termen al procesului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri