Alți 18 lucrători DIPI, urmăriți penal. Prejudiciu: aproape 300.000 lei

Data actualizării: Data publicării:
nicolae gheorghe inquam

În dosarul în care procurorii DNA anchetează șase șefi ai Departamentului de Informații și Protecție Internă al MAI, a fost începută urmărirea penală și împotriva a 18 angajați, pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu sub forma complicității, fals și uz de fals.

160215_DIPI_Nicolae_Gheorghe_04_INQUAM_Octav_Ganea
Nicolae Gheorghe, fost șef DIPI, a fost acuzat de delapidare, fals intelectual și uz de fals. Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Aceștia ar fi întocmit, potrivit anchetatorilor, rapoartele în baza cărora sume din fondurile operative au fost folosite, în mod nelegal, pentru cheltuieli de protocol, înzestrarea instituției ori în interes personal de către persoane din conducerea instituției. De asemenea, angajații ar fi atestat în fals necesitatea/existența unor cheltuieli operative și și-ar fi însușit sume de bani din fondurile operative, pentru a fi folosite în interes personal.

În total, până acum, 24 de angajați ai DIPI - șase șefi, restul subordonați - au dobândit calitatea de suspect în dosar.

„Din probele administrate în acest moment, există suspiciunea rezonabilă că suma deturnată din fondurile operative ale DIPI pentru cheltuieli de protocol și pentru înzestrarea instituției, în perioada 2014-2015, depășește 220.000 lei, iar suma însușită în interes personal depășește 70.000 lei”, se arată în comunicatul DNA.

Zilele trecute, procurorii au început urmărirea penală împotriva actualului şef al DIPI, a doi foşti şefi, doi foşti adjuncţi şi a unui fost responsabil al Departamentului administrativ din DIPI. Cei 6 sunt acuzaţi şi că ar distrus şi falsificat documente, pentru a face pierdută urma banilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri