Ambasada SUA şi cea a Marii Britanii reacţionează după votul în cazul deputatului Ion Ochi

Data publicării:
ion-ochi - furaciune-1

 

"Aşa cum am declarat anterior, nu comentăm cazuri individuale, dar unul dintre principiile de bază ale democraţiei este că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva de răspundere", s a precizat Ambasada SUA, la solicitarea Mediafax.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, fiind înregistrate 108 voturi "pentru" şi 152 "împotrivă".

Deputaţii s-au exprimat asupra solicitării DNA prin vot secret cu bile.

Şi Ambasada Marii Britanii a reacţionat: Urmărim îndeaproape situaţia

"Ambasada Marii Britanii la Bucureşti continuă să urmărească îndeaproape situaţia din domeniul judiciar din România, inclusiv deciziile Parlamentului privind imunitatea aleşilor", a precizat, joi, la solicitarea Mediafax, misiunea diplomatică, în urma respingerii de către Camera Deputaţilor a cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi.

"Am luat cunoştinţă şi împărtăşim preocuparea arătată în cel mai recent raport al Comisiei Europene privind progresul României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) legat de faptul că "DNA a avut un succes limitat în a convinge Parlamentul să răspundă pozitiv cererilor sale privind ridicarea imunităţii unor membri ai legislativului pentru a permite deschiderea de investigaţii şi aplicarea unor măsuri preventive de detenţie"", se arată în răspunsul Ambasadei Marii Britanii.

Totodată, Ambasada reiterează faptul că "egalitatea tuturor cetăţenilor în faţa legii reprezintă un important principiu democratic".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri