Ambasada UK: România, responsabilă pentru propria legislație

Data publicării:
PAUL BRUMMELL (2)

Este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislația proprie”, spune ambasadorul britanic Paul Brummell, după întânirea cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

PAUL BRUMMELL (2)
Paul Brummell

„Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare între cele două state și reafirmarea sprijinului reciproc. Domnul ministru Toader a expus contextul propunerilor de modificare a legilor justiției. Domnul ambasador Brummell a afirmat că este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislația proprie, în conformitate cu Constituția si cu procedurile parlamentare”, se arată în comunicatul comun al Ministerului Justiției și Ambasadei Marii Britanii în România.

„Totodată, și-a exprimat speranța că modificările aduse sistemului de justiție vor promova independența și eficiența operatională ale instituțiilor judiciare și ale statului de drept și că acestea se vor realiza printr-o o consultare largă cu toate parțile relevante. Domnul ministru Toader a subliniat că un proces consultativ extins este în derulare”, se mai spune în textul citat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri