Ambasadorul Canadei: Suntem îngrijorați de modificările la legile justiţiei

Data publicării:
Kevin Hamilton ambasador Canada in Romania

Ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton a declarat marţi, la Iaşi, că ţara sa, alături de alţi parteneri internaţionali, este îngrijorată de modificările la legile justiţiei, susţinând că înţelege „pe deplin” nemulţumirile oamenilor care ies în stradă, relatează News.ro.

Ambasadorul canadian la Bucureşti Kevin Hamilton s-a întâlnit marţi, la Primăria Iaşi, cu edilul Mihai Chirica, el declarând ulterior jurnaliştilor că faptul că oamenii ies în stradă şi protestează paşnic arată că România are o democraţie puternică.

„Canada, ca şi mulţi parteneri internaţionali, este preocupată şi are aceeaşi îngrijorare pe care o au mulţi dintre protestatari în ceea ce priveşte reforma în justiţie şi pachetul de legi care se dezbate în Parlament. Din 2007 şi până în prezent România a făcut progrese remarcabile în lupta împotriva corupţiei şi în constituirea independenţei în acest sector. Multe părţi din pachetul de legi amintit par că vor inversa acest proces. De aceea înţelegem pe deplin nemulţumirile protestatarilor”, a spus ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton.

Cât priveşte modificările la Codul Fiscal, adoptate recent de guvern, diplomatul canadian a spus că investitorilor nu le plac schimbările bruşte.

„Referitor la recentele măsuri fiscale pot spune că principala noastră preocupare este să asigurăm siguranţă şi predictibilitate pe piaţa economică. Investitorilor nu le plac schimbările bruşte, corupţia şi semnalele care ar putea arăta că buna guvernare este în pericol”, a declarat ambasadorul Canadei în România.

La rândul său, Mihai Chirica a spus că este încrezător că investitori din Canada vor veni la Iaşi pentru a deschide afaceri în zonă.

„Cred că putem întări relaţiile economice. Canada este prezentă la Iaşi cu companii care numără în total 800 - 1.000 de angajaţi. Poate nu este mult, dar este important că este aici. Avem, desigur, o perspectivă în acest sens şi sunt convins că atât Canada, cât şi alte state din Uniunea Europeană şi America, pot contribui la creşterea economică a Iaşului”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Excelenţa Sa Kevin Hamilton a scris un mesaj şi în cartea de condoleanţe aflată în holul central al Primăriei ieşene, pusă la dispoziţia tuturor celor care doresc să aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale Regele Mihai I al României.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri