Amenințarea, arma corupților

Data publicării:
sebastian ghita captura 2

Fostul secretar de stat în ministerul Justiţiei este acuzat că a intervenit la colegele sale pentru a obţine o decizie favorabilă. Numai că una dintre judecătoare îi făcea probleme.

Ovidiu Puţura: O calc cu maşina după aia şi gătăm…

Judecător: Măi, în ce situaţie mă pui…

Ovidiu Puţura: Stai liniştită, deci nu că o calc eu, îi pun pe doi din ăştia...

Judecător: Ce faci?

Ovidiu Puţura: Îi pun pe doi, o calcă cu maşină, stai liniştită, o vezi în spital cu picioarele rupte. N-are rost, nu mă mai stresez, simplu. O calcă ăştia.

Procurorii spun că şi fostul judecător CCR Toni Greblă ar fi utilizat tactici similare, pentru a obţine contracte bănoase pentru finul său. Directorul Complexului Energetic Oltenia Laurenţiu Ciurel pretinde că Toni Greblă l-a ameninţat ca să fie de acord cu o propunere din care compania de stat ieşea în pagubă.

Toni Greblă mi-a spus textual: „Oamenii ca tine n-o să-i uit niciodată şi o să am grijă să fii terminat!", le-a declarat un martor anchetatorilor. Fostul judecător CCR a negat însă acuzaţiile.

Sebastian Ghiță, deputat: Nu am cunoscut niciun funcţionar de la Hidro, nici astăzi nu-i cunosc. Eu nu i-am cunoscut, darămite să numesc în funcţii sau să fac presiuni.

Procurorii care îl cercetează pe deputatul Sebastian Ghiţă susţin însă că acesta ar fi ameninţat direct angajaţii statului care încurcau planurile firmelor favorizate.

Ghiţă Sebastian m-a apostrofat telefonic cu privire la faptul că aş fi un funcţionar nenorocit. Prin aceasta am înţeles că din obsesia mea pentru respectarea legii aş fi încurcat anumite interese (...) iritând la nivelul cel mai înalt”, le-a declarat un martor anchetatorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri