Ana Birchall este oficial ministrul interimar de Justiție

Data actualizării: Data publicării:
Inquam Photos/George Călin
Inquam Photos/George Călin

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Anei Birchall în funcția de ministru interimar al Justiției. Ana Birchall este și ministrul delegat pentru Afaceri Europene. De asemenea, șeful statului a semnat și decretul de desemnare a lui Alexandru Petrescu ca ministru interimar pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. 

Inquam Photos/George Călin
Foto: Inquam/ George Călin

ACTUALIZARE. Decretul pentru numirea Anei Birchall ca ministru interimar al Justiţiei a fost Publicat în Monitorul Oficial.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 10 februarie a.c., următoarele decrete:

  • Decret pentru constatarea vacanţei unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Florin Iordache, Ministrul Justiţiei;
  • Decret pentru desemnarea doamnei Ana Birchall, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene ca Ministru interimar al Justiției;
  • Decret pentru constatarea vacanţei unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Florin Nicolae Jianu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat;
  • Decret pentru desemnarea domnului Alexandru Petrescu, Ministrul Economiei ca Ministru Interimar pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Florin Iordache și-a anunțat demisia, joi, ca urmare a scandalului provocat de ordonanța de urgență 13 prin care au fost modificate Codurile Penale. După demisia acestuia, premierul Sorin Grindeanu a transmis că a trimis propunerea ca Ana Birchall să ocupe funcția de ministru interimar la Justiție președintelui Klaus Iohannis. 

De asemenea, Florin Nicolae Jianu a anunțat, la două zile după adoptarea OUG 13, că demisionează din funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri. 

Interimatul poate dura cel mult 45 de zile, timp în care premierul Sorin Grindeanu trebuie să facă o nouă propunere pentru titularul postului de ministru al Justiţiei, respectiv de ministru pentru Mediul de Afaceri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri