Anchetă DNA la televiziunea publică

Data actualizării: Data publicării:
TVR

Procurorii anticorupţie au cerut Parlamentului documente privind activitatea şi achiziţiile făcute de TVR în perioada 2005 - 2015.

Solicitarea procurorilor a ajuns la Biroul Permanent al Senatului. Documentul a fost discutat astăzi, iar senatorii au decis să ofere procurorilor toate documentele pe care aceștia le solicită.

DNA a cerut parlamentului copii după toate rapoartele care vizau activitatea TVR.

Aleşii spun că vor răspunde cererii anchetatorilor chiar în această săptămână şi vor transmite documentele cerute.

S-a solicitat de către parchet posibilitatea de a intra în posesia unor copii ale rapoartelor întocmite de comisiile de anchetă privind activitatea SRTV în perioada 2005-2015, împreună cu documentele care au stat la baza acestor rapoarte. Dacă documentul nu are caracter clasificat îl înaintăm în această săptămână”, a spus vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru.
Procurorii au ridicat documente și de la sediul televiziunii.

În urmă cu o lună şi jumătate, Oana Stănciulescu, membru al Consiliului de Administraţie al TVR, a acuzat, într-o scrisoare trimisă angajaţilor televiziunii publice, modul abuziv de cheltuire a banului public de cei care conduc şi au condus televiziunea, amintind de achiziţionarea unor produse precum creme volum bust, sare de baie, apă de gură, loţiuni după plajă, pastile „somn uşor” şi protector hepatic, amintește News.ro.

În replică, conducerea Televiziunii Române a precizat că obiectele de inventar la care se face referire au fost achiziţionate înainte de anul 2010, prin contracte de sponsorizare. „Acestea nu au fost încheiate de actualul management al TVR, care nu îşi poate asuma acţiunile fostelor conduceri”, preciza conducerea TVR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri