Anchetă. Prostituate căutate pentru furt de maşini de lux

Data publicării:
masini

Astăzi, poliţiştii au făcut 13 percheziţii în București, Ilfov, Prahova și Constanța, la locuinţele suspecţilor şi au ridicat pentru audieri opt persoane. Prostituatele, care-şi desfăşurau activitatea în Occident, sunt date în urmărire internaţională.

Opt dintre membrii grupării au fost ridicaţi de anchetatori şi aduşi la Serviciul de Furturi Auto din Capitală pentru Audieri. Niciunul nu a vorbit în faţa camerelor de luat vederi. Au vorbit însă poliţiştii în locul lor. Îi urmaresc de luni bune şi ştiu că fac parte dintr-o grupare de hoţi de autoturisme de lux.

Poliţiştii spun că membrii grupării aveau sarcini bine definite şi acţionau ingenios. Se foloseau de patru prostituate, pe care le trimiteau să cumpere maşini în leasing din Elveţia. Şi cumpărau numai maşini de lux pentru care plăteau cel mult trei rate. Le aduceau în România, unde ceilalţi membri ai grupării le falsificau actele şi le scoteau la vânzare. Ulterior, dar numai după ce erau vândute, membrii grupării declarau maşinile furate pentru a justifica firmelor elveţiene de ce nu mai plăteau ratele.

În acest fel, suspecţii ar fi reuşit să strângă o avere.

500.000 de euro au obţinut membrii acestei grupări din vânzarea autoturismelor de lux.

Gruparea a fost monitorizată mai multe luni de ofiţerii serviciului secret al MAI. Două maşini au fost recuperate în urma percheziţiilor, iar alte opt au fost localizate, ele fiind în custodia celor care au căzut în plasa escrocilor şi le-au cumpărat.

Cele patru femei cu ajutorul cărora a fost pusă la cale escrocheria au fost date în urmărire internaţională, întrucât au dispărut din Elveţia.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri