Angajatul unei bănci din Slatina, acuzat că a furat peste 400.000 de lei din conturile unei firme

Data publicării:
ridicat banca

Angajatul băncii din Slatina şi alţi nouă suspecţi au ajuns la audieri la sediul DIICOT Olt, după ce procurorii au făcut percheziţii la bancă şi la mai multe firme din judeţ.

Procurorii au stat astăzi câteva ore la sediul băncii din Slatina, timp în care au ridicat diverse documente și au încercat să afle cum funcționa mecanismul pus la cale de angajatul băncii.

Ofiţerul de credite a retras timp de aproape un an bani din contul unei firme agricole. Angajatul băncii a făcut un card de credit pe numele acestei firme, pe care îl alimenta regulat cu bani din cont fără ştirea proprietarului. Pentru că iniţial sumele transferate erau mici, păgubitul nu a realizat că îi dispar bani din cont. Când a verificat însă, pierduse deja 400.000 de lei.

Ofițerul de credite „ar fi extras de la diverse bancomate de pe raza municipiilor Slatina și București atât disponibilul de credit în valoare de 10.000 de lei în luna februarie 2014, dar și sumele pe care el le-ar fi transferat din conturile societății pe contul aferent acestui card de credit în valoare de 400.000 lei”, a declarat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Reprezentanţii unităţii bancare spun că l-au concediat pe angajatul care fura.

„În urma investigaţiilor desfăşurate de Banca Transilvania la una dintre unităţile BT Slatina, s-a stabilit că unul dintre angajaţi, care avea poziţia de analist credite IMM, a avut o conduită neconformă cu normele de prudenţă bancară. Din acest motiv, banca a hotărât desfacerea contractului individual de muncă al acestuia”, se arată într-un comunicat al băncii.

Acesta nu este singurul caz în care clienţii unor bănci se trezesc fără banii depuşi în conturi. În luna ianuarie, procurorii DIICOT au descoperit că un angajat BCR din Bucureşti a solicitat emiterea unui nou token în numele unui client, apoi a accesat fără drept contul acestuia. A transferat astfel 200.000 lei într-un alt cont, pentru a cumpăra un imobil şi peste 318.000 de lei pentru a cumpăra un bolid de lux.

De asemenea, la finalul anului trecut, un consilier al BRD Vatra Dornei a fost trimis în judecată, după ce şi-a însuşit peste 34.000 de lei din conturile unor clienţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri