ANI: Directorul Şcolii de Sănătate Publică a obţinut ilegal peste 200.000 de lei dintr-un proiect POSDRU

Data publicării:
birou dosare-2

 

Agenția Națională de Integritate arată luni, într-un comunicat de presă, că în cazul lui Cristian Vlădescu, directorul general al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar, a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală, întrucât în timpul exercitării funcţiei, „având un interes de natură patrimonială, a participat la luarea unei decizii prin care s-a realizat un folos material pentru sine”.

Potrivit ANI, Cristian Vlădescu, în calitate de director al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar, a semnat un contract pentru acordarea unei finanţări nerambursabile de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) pentru implementarea Proiectului „Promovarea incluziunii sociale prin dezvoltarea resurselor umane şi instituţionale din asistenţa medicală comunitară”.

Beneficiarul proiectului a încheiat apoi cu Cristian Vlădescu, în calitate de „prestator”, o convenţie civilă pentru poziţia de manager proiect, în condiţiile în care acesta era şi reprezentantul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică.

ANI susţine că, în perioada de implementare a proiectului, respectiv 19 iunie 2009 - aprilie 2012, Cristian Vlădescu a obţinut venituri de 216.418 de lei, în calitate de manager de proiect.

Astfel, Agenția Națională de Integritate a solicitat Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 să verifice dacă Vlădescu a fost în conflict de interese.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri