ANI: Fost director în Compania Aeroporturi, în conflict de interese

Data actualizării: Data publicării:
sigla agentie nationala integritate

Augustin-Mihail Duțulescu, fost director financiar și achiziții în cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București, este suspectat de conflict de interese. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

sigla agentie nationala integritate

Inspectorii ANI arată că Augustin-Mihail Duțulescu a semnat un contract încheiat de Compania Națională Aeroporturi București cu o firmă la care era administrator, S.C. Globe Ground România SRL.

Este vorba despre suspiciune de conflict de interese în materie penală, arată un comunicat al ANI.

Conform Codului Penal, „fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri