ANI: Preşedintele ANRE este în incompatibilitate

Data publicării:
nicolae havrilet mediafax

 

Nicolae Havrileţ: MediafaxFoto

Astfel, din 6 iunie 2012, Nicolae Havrileţ este şi preşedinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), dar şi director general al SC GASCOP SRL, societate al cărei obiect de activitate se desfășoară în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale, ori în orice alte domenii care se află în competenţa ANRE.

Potrivit art. 4, pct. 34 din Legea nr. 160/2012, „membrii comitetului director nu pot avea calitatea de membru în organele de conducere la societăţi comerciale cu obiect de activitate în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competenţa ANRE, în condiţiile legii”.

De asemenea, Nicolae Havrileţ a încălcat şi dispozițiile art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alin. (1), lit. c)”, respectiv „funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcţia de[…] director general […] la societăţile comerciale[…]”, a comunicat ANI.

Şeful ANRE a fost informat cu privire la declanșarea procedurii de evaluare şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri