ANI verifică averea Elenei Udrea

Data publicării:
elena udrea la digi 3-1

Inspectorii ANI verifică declarațiile de avere din ultimii ani depuse de Elena Udrea în calitate de ministru și de deputat.

Verificările au început în luna octombrie a anului trecut, atunci când candidații la alegerile prezidențiale erau obligați să depună declarațiile de avere.

Această informație apare în contextul în care, săptămâna trecută, Elena Udrea a fost pusă sub acuzare în dosarul „Microsoft”. Ea este bănuită de spălare de bani și fals în declarația de avere și este anchetată sub control judiciar.

Ieri, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, în dosarul „Gala Bute”, în care sunt suspectaţi de fapte de corupţie.

Potrivit declarației de avere din octombrie 2014, Elena Udrea nu mai are nicio casă pe numele ei. Fostul candidat la prezidențiale spune că şi-a vândut şi ultima locuinţă pentru a investi în agricultură şi în turism. Ea a cumpărat, în ultimii ani, 21 de terenuri agricole în judeţul Călăraşi, în suprafaţă totală de peste 42 de hectare.

Citiți și: Creșterea și descreșterea averii Elenei Udrea

Declaraţia de avere a Elenei Udrea a cunoscut frecvente modificări de-a lungul ultimilor şase ani. Din documentele depuse la Parlament rezultă că, la divorţul de Dorin Cocoş, ea a beneficiat de cea mai mare parte a averii comune. Aceleaşi documente publice arată şi că, în 2013, a vândut cu doar 5.000 de euro o maşină pe care nu declarase niciodată că o deţine şi care, în mod normal, valorează peste 40.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri