ANP: Clădirile preluate nu pot fi penitenciare

Data publicării:
Închisoare, gratii
Foto: GettyImages

Clădirile preluate de Administraţia Penitenciarelor în perioada 2008-2015 nu pot fi transformate în locuri de detenţie pentru că sunt în stare deplorabilă. Este explicaţia oferită de şeful ANP, Marius Vulpe, care include pe această listă şi unităţile militare oferite de Ministerul Apărării.

„Aceste spații nu au putut fi populate cu persoane private de libertate deoarece sunt 80% degradate, iar configurarea lor nu respectă cerințele minime de securitate și siguranță privind cazarea unor persoane. Transformarea acestor spații presupune lucrări ample de construcții și instalații. Este o soluție falsă că mâine putem muta deținuții acolo, necesită investiții care ar dura 3-4 ani”, a spus Marius Vulpe.

În 2016 au fost oferite de MApN alte zece imobile. La fel ca celelalte din 1998-2015, nu pot fi folosite pentru cazarea deținuților, de asemenea necesită investiții, reparații. Unele chiar defrișări de arbori pe 80% din suprafață”, a mai spus directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri