Antidepresive vândute pe post de droguri

Data publicării:
medicamente mfax

Surse judiciare au declarat că 14 percheziţii au loc, joi, în Bucureşti şi judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj şi Timiş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în cumpărarea şi vânzarea unor medicamente (din ţară şi străinătate - Serbia), respectiv xanax, rivotril, diazepam, ce conţin substanţă activă (alprazolanum) - drog de risc. Medicamentele au fost scoase din ţară şi vândute ca droguri în Norvegia.

Gruparea a acţionat în perioada 2014 - 2015, fiind implicaţi distribuitori de medicamente, farmacişti şi persoane care făceau trafic intern şi internaţional cu medicamente cu conţinut stupefiant, fiind vorba despre sute de mii de comprimate. În acest fel membrii grupării au realizat beneficii financiare substanţiale, potrivit surselor citate.

Sursele judiciare au mai afirmat că în acest caz este vizat şi un avocat de la Baroul Mehedinţi, procurorii făcând o percheziţie şi la locuinţa acestuia. El este cercetat pentru aderare la grup infracţional şi complicitate la trafic de droguri. Avocatul este suspectat că intermedia vânzările de medicamente.

Un număr de 12 persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Gorj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri