Arestați preventiv după ce și-au bătut fetița de un an și nouă luni

Data actualizării: Data publicării:
barbat in catuse - shutterstock_258602471
Foto: Shutterstock

O femeie de 23 de ani din Galaţi care îşi lovea frecvent fetiţa de numai un an şi nouă luni, dar şi concubinul ei, un bărbat de 48 de ani, au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi de tentativă de omor şi rele tratamente aplicate minorului. Fetiţa va fi plasată unui asistent maternal.

barbat in catuse - shutterstock_258602471
Foto: Shutterstock

Magistraţii Tribunalului Galaţi au emis, vineri, mandate de arestare preventivă în cazul femeii de 23 de ani şi a concubinului acesteia, un bărbat de 48 de ani, cei doi fiind acuzaţi de tentativă de omor şi rele tratamente aplicate minorului.

Reprezentanţi ai Tribunalului Galaţi au precizat că, atât femeia, cât şi bărbatul în cauză au făcut contestaţie împotriva hotărârii instanţei.

Între timp, Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Galaţi a stabilit ca fetiţa agresată să fie dată grija unui asistent maternal, după ce va fi externată.

„Noi am demarat o anchetă de cum am aflat, pentru abuz fizic. Fetiţa primeşte îngrijiri medicale, dar după externare va fi dată în grija unui asistent maternal. Nu ştim dacă mama va fi decăzută din drepturile părinteşti, acest lucru urmând să fie stabilit de instanţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă |Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, Ciprian Groza, potrivit News.ro.

Poliţiştii din Galaţi au fost sesizaţi cu privire la faptul că, într-un apartament dintr-un bloc situat în cartierul Micro 19, o minoră de un an şi nouă luni este agresată în mod repetat de mama ei, o femeie de 23 ani şi concubinul ei, de 48 ani.

Astfel, poliţiştii au stabilit că, miercuri, în timp ce se afla la domiciliu, deşi a văzut că fetiţa este lovită de concubinul său, femeia nu a intervenit în apărarea acesteia, permiţând să fie agresată în continuare.

Fetiţa a fost transportată de urgenţă la Spitalul pentru Copii ”Sfântul Ioan” din Galaţi, pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind dispusă, în acelaşi timp, examinarea medico-legală a acesteia.

Întrucât loviturile aplicate i-au provocat copilei leziuni în zone vitale ale corpului, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi rele tratamente aplicate minorului.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângăTribunalul Galaţi, a rezultat că, începând cu sfârşitul lunii mai 2017, fetiţa a fost lovită frecvent de mama ei şi concubinul acesteia.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri