Argumentul forte al "deputatului cu mitraliera": "Noi suntem la putere!"

Data publicării:
catalin radulescu fb

Deputatul Cătălin Rădulescu negocia la sânge contracte pentru firma sa, trecută doar pe hârtie în administrarea fratelui. Şi asta deşi implicarea directă în activitatea societăţii e interzisă de lege, fiind incompatibilă cu funcţia de parlamentar. Iar argumentul forte al deputatului când avansa preţuri mari pentru unele lucrări: "noi suntem la putere!".

Informaţiile apar în motivarea deciziei curţii supreme, care la finalul anului trecut, cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, îl condamna definitiv la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv pentru că, în primul mandat de parlamentar, a continuat să se implice direct în activitatea firmei de construcţii pe care o deţine, în Argeş, lucru interzis de lege. Martorii au confirmat că deputatul negocia în numele firmei obţinerea unor înţelegeri.

„Unul dintre martori a arătat că, în vara anului 2012, în urma unor discuţii cu Rădulescu Cătălin, acesta a fost destul de agresiv în negociere, precizând că trebuie să ia un contract de 30 de milioane lei, dat fiind că "noi suntem la putere", se arată în motivarea instanţei supreme.

Un alt martor a declarat în instanţă că a fost amenintat că, dacă nu va colabora cu societatea parlamentarului, va fi în permanenţă controlat de Fisc sau de Garda de Mediu. În acelaşi dosar, Cătălin Rădulescu a fost găsit vinovat şi pentru dare de mită, iar instanţa a decis o pedeapsă de un an şi şase luni cu suspendare.

„Înalta Curte apreciază că pronunţarea condamnării constituie un avertisment suficient, chiar fără executarea pedepsei în regim privativ de libertate, neexistând date că inculpatul ar fi predispus la a comite alte fapte ilicite”, mai arătau judecătorii.

La nici jumătate de an de la pronunţare, declaraţiile controversate ale parlamentarului i-au adus noi probleme penale.

Cătălin Rădulescu, declaraţii în 13 martie: „Poate mai vine cineva cu vreo idee d-asta, să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat! (...) Am spus în felul următor: Dacă vreodată în ţara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieşi în stradă cu arma.”

Controalele autorităţilor au scos la iveală că, deşi avea arme deţinute legal, Cătălin Rădulescu deţinea cartuşe peste limita legală. Aşa că acum este pus sub acuzare pentru nerespectarea regimului armelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri